Tävlingar

Att tävla i foto är inte enkelt. Allt handlar om tycke och smak. Självklart är det vissa grundförutsättningar som ska finnas, hur väl man tolkar teman osv. Men till sist är det ändå en jury som bedömer.

Jag tävlar för det mesta i min fotoklubb, men har också deltagit i andra tävlingar med varierande framgång.

2021

En naturbild av högsta klass. Fin komposition med absolut skärpa på huvudmotivet. Bakgrundens bokeh lyfter fram blommorna på ett föredömligt sätt. Färgerna harmoniserar och ljuset ligger rätt i bilden.

Den bild som fick oss att resonera en hel del om vad fotografen vill säga. ”Får en att tänka lite”, ”lite tragik i bilden”, ”smart” var några av tankarna som ventilerades. Något enhälligt svar kom vi inte fram till men att detta var bästa bilden kunde vi ganska lätt enas om. Att skärpan lagts på fönstret med regndropparna och inte på ögat är ju lite ovanligt. Detta bidrar till att öka nyfikenheten på vad som modellen ser. Är det något obehagligt som gör att hen snabbt drar sig tillbaka eller????. Frågorna staplas på varandra. Grattis till en bra vinnarbild.

Perfekt exponerad bild med fint ljus. Bakgrunden ligger i lagom oskärpa i förhållande till träddungen. Blicken dras till träddungen, som blir huvudmotivet. Kanske kan man pröva en liten beskärning till vänster. Passar väl att hänga på vägg. En fin första plats.

2020

2019

2018

Huskvarna fotoklubb årets bild och kollektion, digitalt och påsikt.