Ännu en helg är över

Helgerna går fort det är mycket man vill hinna med utöver att stöka runt hemma och få ordning. Idag hade vi ytterligare en domherre på gräsmattan som jag kom ganska nära.

Ny vecka startar och nya utmaningar. Nyårsutmaningen håller jag, ett foto per dag. Det tränar ögat att se bilder lite varstans, ibland behöver det inte vara så pretentiöst. Sedan finns det dagar när det självklart blir riktigt lågvatten, paniken infinner sig, bilden är inte tagen. Då kan det bli lite vad som helst, så är det och så får det bli.

20 mars 2016

20 mars 2016

 

 

Vårtecken

Tranorna har anlänt, bofinken hoppar ikring på gräsmattan. Svanplogar kommer det fler och fler av. Man kan börja andas igen när ljuset tränger undan mörkret. Igår tog vi vår första eftermiddagsfika utomhus vid husväggen, så himla ”gôtt”.

Hemsidan har också fått en uppstädning, nya bilder och något bättre ordning. Haurida och Åsens by har fått en egen kategori, det börjar blir rätt många foton från där jag är bosatt nu.

Grå dag på många sätt.

Hälsan tillåter inte att jag anstränger mig så jag får fortsätta att hitta mina motiv nära hemmet. Den lilla krabaten på bilden här satt intill huset. Tyvärr mår den inte så bra den heller, den mår riktigt dåligt för att vara helt ärlig. Misstänker en duvhök igen. Den har en skada på ett av ögonen.

5 mars 2016

5 mars 2016