Vem är jag?

Jag heter Monica och bor i trakterna kring Gränna. Hobbyfotograf som rör sig mellan närbilds-, landskap-, porträtt- och idéfoto. Min stora hobby är att skapa bilder genom fotografering, måla med ljus. Att dessutom kunna dela med mig av de upplevelser och intryck jag får till andra som inte kan ta del av naturens fantastiska uppvisning ger mig extra energi och glädje.

Passionen till fotografering har utvecklats under mer än 20 år, det har gjort att jag utvecklat och funnit min bildstil

Motiven hittas i grönskan och i omgivningen. Att skapa bilder genom idéfotograferingen ger en dimension till där skapandeprocessen är en viktig del. I idéfotograferingen arbetar jag ofta med modell, där är samarbetet viktigt och dessa tillfällen ger många roliga stunder.

Jag jobbar inom IT-branschen och fotograferingen är en hobby för mig. Den fungerar som återhämtning, att vara här och nu, hjärnan kan inte upptas av andra tankar än det kreativa i stunden. Min kreativa bubbla. Det är magi för mig att uppleva en gryning när solen bryter horisonten och få säga god morgon till henne. Lika mycket magi är det att ligga på marken och bli blöt och lerig.

För mig kopplas bilderna med känslor, endera vid fotograferingstillfället eller när efterbearbetningen med bilderna sker.

Bilderna bearbetar jag digitalt, jag strävar efter att få en så bra bild jag kan i kameran. Målet är att så lite som möjligt ska göras i efterbearbetningen. En bild kan därefter ändras till svartvit, vinjetteras eller ändra beskärningen.

Jag är medlem i Huskvarna fotoklubb och deltar aktivt i bildtävlingar i klubben. Jag tycker om att utvecklas och är därför iväg på workshops eller kurser åtminstone en gång per år.

Jag driver instagramkontot fotopalett.se, du är välkommen att följa mig där också.

E-post: fotopalett.se@gmail.com

3 reaktion på “Vem är jag?”

 1. Hej !Jag arbetar som Distriktssköterska i TEAM IF Hst 6 och måste bara säga hur imponerad jag är över dina foton…dom är magiska!!!!Min högsta dröm i ungdomen var att bli fotograf…men nu är jag strax 48 ..så det får nog bli när jag är 65 och har pengar till en bra kamera :=) MvhLizette

  1. Hej,
   Tack för att du uppskattar mina bilder. Jag har förstått nu att det är många som uppskattar dem.

   Mvh
   Monica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *