Utflykt

Idag var det utflykt till Girabäcken med Huskvarna fotoklubb. En trivsam förmiddag bland vitsippor och ramslöksblad. Någon vecka till innan ramslöken blommar. Det är fridfullt att gå i ravinen och lyssna på fåglarna.

Produktiv påskhelg

Tidiga mornar med soluppgång och lite av kvällarna gick till att fotografera de sista blåsipporna. Jag fick en chans till.

Man kan ju fundera på varför jag gör detta. Det största orsaken är att jag vill visa hur magisk och vacker naturen kan vara och få andra att njuta av den genom mina bilder. Det bästa är väl om man kan komma ut i naturen och uppleva den själv. Alla har tyvärr inte den möjligheten. Jag vill rikta ett stort tack till Åke Karlsson i min fotoklubb som har delat med sig av inspiration. Det är superkul när man inser att man har fångat upp kunskap när man börjar titta på saker på ett annorlunda sätt.

Det blev kallt igen

Tiden för blåsippor och scilla är över. Kylan såg till att ta det sista som fanns kvar av livskraft. Så nu får man njuta av de bilder man fick denna säsong av skönheterna. Ny period med nya vackra växter är på gång.

Från arkivet

Tittade lite på gamla bilder och hittade några från Stavnäset, Persberg. Det var en magisk morgon med soluppgång och dimma som lättade. Den svartvita är inte från Stavnäset.

Färg och svartvit

Mitt bland alla färgsprakande sippor så kände jag för att ta fram en svartvit landskapsbild. Det väderbitna trädet i Röttle hamn, så tacksamt att fotografera. Eftersom det är en lång slutartid så finns också rörelse trädgrenarna.