Långa vårkvällar

Härligt med vårkvällarna som blir varmare och ljusare. Det är ett otroligt mjukt och fint ljus att fotografera i. Jobbigt är dock mygg och knott som också gillar den tiden. Var ute igår kväll och jag höll på att bli uppäten. Jag får helt enkelt förbereda mig lite bättre nästa gång, fina kvällar får inte gå förlorade alltför ofta. Nedan presenteras Mandelblom och jag tror att det är Fältarv.

Gullviva, Mandelblom, Kattfot och Blå viol

Så går texten i visan. Mandelblommor skjuter upp ur den magra jorden tillsammans med Styvmorsvioler otroligt vackert. Jag har nu fått textraden på bild. Kattfot är dock i odlad form.

Maskrosorna gör fälten gula och nya frön är på väg att rota sig på ny plats för att växa upp till en egen planta. I torsdags hade vi fint kvällsljus, mjukt beslöjad sol som var på väg ner.

Sagoträdet

Tyvärr satte en sjukdomsvecka stopp för det jag väntat på i ett år. Under veckan som gått har frosten satt sina spår och trädet är på väg att blomma ut. Prakten uteblev lite. Det är vad det är just nu. Jag får helt enkelt vänta ett år till, så är det.

Enkel och vacker

Den lilla blomman som växte i en torr vägkant, så enkel men ack så vacker. Den kräver att man tittar lite närmare. Jag är lite osäker men jag tror detta är en Slåtterblomma, helt fantastisk. Jag hoppas jag i sommar får möjlighet att fotografera den igen.

Lugn

Bilden är tagen en tidig morgon under påsken förra året. Inte en krusning på vattnet det enda som hördes var fåglarna som var uppe med solen liksom jag. Jag känner ett lugn när jag ser denna bild ett lugn jag gärna vill behålla inombords.

Veckan som gått

Fotoutflykt med klubben, trevligt att träffa människor med samma intresse fast på avstånd. Har också själv varit ute och lyckats få några bilder jag väntat på. En bild till väntar att bli infångad, är så nyfiken om jag får till det jag hoppas på. Håller tummarna bara nu att jag inte däckar fullständigt i en eländig förkylning. Blir inte mycket ansträngning denna helg.

Regnig start på maj

Då har trädgårdsarbetet kommit igång. Rensa och plantera lite nya blommor. När regnet faller stilla fylls luften av vårdoft, denna underbara doft som får en att leva igen. Nedan följer bilder från förra helgen.