Kallt och regnigt

Sommarvärmen finns inte, arbetsväder för trädgårdsarbete är ju något bättre. Fungerar ju när det inte regnar. Färgerna blir mättade och fin efter regn man får också en känsla av nedstämdhet.. Den lilla fjärilen höll på att vakna till prästkragen var vänd och åt fel håll när den lilla skuren kom. Fjärilar är lite här och där när man ska fotografera dem. Jätteroligt att försöka fånga dem på bild.

Besvikelse och glädje

Ja, mycket händer på ett år. Det stället jag fann Slåtterblomman på förra året var borta pga att markägaren grävt i vägkanten samt lagt på nytt grus. Tråkigt för mig och Slåtterblomman blev ärligt talat lite ledsen, men samtidigt förstår jag ju att underhåll av väg måste ju göras. Gladare blev jag när jag istället hittade blomman på ett annat ställe. Några av bilderna finns nedan. Krolliljan en helt underbar blomma, den poppar ju upp lite varstans där boningshus har funnits eller fortfarande finns. Bilden nedan är dock tagen i trädgårdsmiljö. Skogstjärna har jag inte sett än. Letar vidare i skogarna och hoppas på en som blommar sent, blomningstiden är ju normalt försommaren. Så nästa år är väl mer att satsa på. Återkommer med bilder från ett naturreservat tagna tidigare i Värmland senare i veckan.

Sommartid

Än är det inte dags för semester men snart så…..

Försöker nyttja tiden så gott det går att fotografera på kvällarna. Blommorna försvinner fort nu, den massiva grönskan tar över.

Två blommor som nu står på listan är Skogsstjärna och Slåtterblomma. Nedan följer veckans bukett.