I gryningstid

Under semestern har jag gått upp väldigt tidigt just för att fotografera gryning. Vara på plats under blå timmen för att kunna säga god morgon till solen. En av dessa tidiga morgnar spenderade jag på Högbergsfältet strax utanför Persberg i Värmland. Har trampat denna mark många gånger och gamla tider gör sig påminda överallt. Alla dessa gruvhål och kvarlevor av hus där ruiner av slaggsten och jordkulor nu finns kvar. Den stora klockstapeln står som ett monument med Yngen nedanför sig.

Det är med respekt man tänker på de människor som levde och arbetade på området, ett tungt och smutsigt arbete. Stanna upp, lyssna, man kan kanske höra släggorna slå för att få loss bitar av järnmalm.

Boken Järnmärkt av Helén Wigh utspelar sig just på denna plats. Att få en historia berättad på en plats man trampat ikring på gjorde det lilla extra för mig. Det tog 3 dagar att läsa boken, spännande från första till sista sida.

Denna morgon blev inte riktigt vad jag hade hoppats på det blev var för molnigt. Det är ju inget man kan påverka, så ytterligare en anledning att återvända.

Ny dag gryr

Att gå upp innan solen när man har semester låter kanske jobbigt men vetskapen att jag kan gå och lägga mig när jag kommer hem gör det enklare.

Att få höra Lom, Sångsvan och Tranor i dimmorna som dansar över vattnet är helt fantastiskt. Denna morgon fick jag leta lite för att hitta en fin plats. Var nöjd och glad när jag åkte hem.

Dansande Vallmo

Dansande Vallmo i kvällsljus. Får aldrig nog av denna blomma, den följer vinden och samma blomma får olika utseende. Andra väljer att växa upp bland blommor som ger stöd till den tunna stjälken.

Längtar till semester

Ser fram emot semester och möjlighet att fokusera på att skapa bilder.

I början på juni var jag iväg på porträttkurs. Superkul och helt underbara kurskamrater, det var en härlig vecka att få vara i sin bubbla. Nedan finns några bilder från kursen. En morgon gick jag upp vid soluppgången, solen var några minuter tidigare än mig men vilken morgon. Magiskt!

Sen har jag självklart fotat blommor, högtiden är ju maj-juni, hektiska tider för en ”blompaparazzi”.