Alla inlägg av Fotopalett

Sabbatsår

Motivationen att ta upp kameran har varit låg under året. Jag har gjort lite olika små projekt. Blommor är självklart ett av dem, landskapsfoto ett annat. Jag har upptäckt ny plats och testat på ett helt nytt område. Det kommer i senare inlägg.

Plötsligt händer det.

Kommer inte skriva mycket utan lägger upp bilder. Bilderna nedan är från Huskvarna fotoklubbs årstävling 2022. Det blev ett bra tävlingsår, vandringspriset kom med hem igen för Årets fotograf.

Kollektionen Högalven ovan fick 1:a plats (digital).

Kollektionen Ragna Odendottir ovan fick 2:a plats (påsikt)

Enstaka bilder ovan fick 2:a och 3:e plats (digitalt)

2022

Här kommer några bilder från förra året. Ett inte så produktivt år men lite hann jag med. Utställningen i början på året gav en bra erfarenhet och väldigt roligt att få visa upp sina bilder som tavlor. Det blev en helt annan känsla, det var på riktigt.

Glädje

Förra veckan avgjordes tävling för Årets bild och Kollektion, totalt 4 kategorier i Huskvarna fotoklubb. Det gick bra för mig och jag blev också Årets fotograf i klubben, den utmärkelsen är den sammanlagda poängen i deltävlingar över året.

1:a plats digital enstaka bild

01 – Jag vill följa stigen in i morgonljuset

Vi gillar ljuset med solstrålarna som på ett fint sätt strålar genom grenen ,
stigen som börjar i nedre högra hörnet och på ett snyggt sätt leder oss genom
bilden. Det är en mild behaglig färg i bilden som ger en lätt drömsk känsla.

2:a plats påsikt enstaka bild

02 – I väntan på sällskapet

Här har fotografen haft en idé för sin bild. Den innehåller en berättelse; han måtte väl komma. Under tiden som kvinnan väntar kikar hon litet närmare på blomsterarrangemanget. Fint komponerad bild; bortsett från golvlampan vars gula skärm drar till sig blicken för mycket.

1:a plats digital kollektion

01 – Kvällsljuset

En kollektion med fint ljus där blomtemat är lagom varierat. Bilderna utgör en harmonisk enhet. Blomman i varje bild är föredömligt frilagd mot den oskarpa bakgrunden som för övrigt heller inte innehåller några störande element. Stort grattis till segraren i Årets kollektion.

2:a plats digital kollektion

02 – I mitt gröna rum

Bra tanke i bilderna. Kul ide!

Höstminnen

Under vintern finns tid att gå igenom de foton man tagit under året. Hittade en mapp med bilder från hösten. Kände att det var lite kul med färger.

Den dimmiga morgonen var superhärlig att uppleva, grå men väldigt stilla.

Sommarminnen

Det är lite roligt att gå igenom bilder från året som passerat. Man hittar lite sommarminnen. Med det grå trista vädret som nu är blir man glad att hitta lite färg och en känsla av värme. Vissa dagar blev väldigt tidiga för att hinna med soluppgången, men det är värt det varenda gång.

Fotografering i juletid

Under julledigheten kom jag ut för att fotografera vinterlandskap, sen eftermiddag före julafton och juldagsmorgon. Det som slår mig är tystnaden. Det enda som hörs är en korp som flyger över förövrigt kallt och tyst. Härliga upplevelser.

Utställningsarbete har upptagit mycket tid under höst och vinter. Då det är första gången jag har utställning är det mycket nytta att lära sig. Tacksam att jag gör detta med en fotokompis.