Alla inlägg av Fotopalett

Skogsvarelse

När blommorna tar slut får annat ta vid. Jag har länge velat fota kreativt och förverkliga egna bildidéer. Förra helgen fick jag tillfälle att arbeta med just det. Att skapa bilder och jobba med modell. Sanslöst roligt att låta fantasin få leva sitt liv och skapa Trädviskare. Vi fick några goda skratt när vi höll på. Nästa gång får det blir en “snyggfotografering”.

Skapa bilder

I början finns det en idé om vilken bild jag vill skapa, ett tema och en känsla. När själva fotograferingen är över tar ju arbetet i datorn vid, att framkalla bilden. Här fortsätter skapandet och man kan bygga vidare på bilderna. Bilden blir sällan klar samma dag. Precis som när man skriver en text behöver den vila för att sedan återupptas för bearbetning. Bilden som följer har gått igenom denna process.

Sista dansen

Hösten kommer med stora steg och jag fotograferade den sista vallmon i augusti. Den sista dansen för i år. Tankarna och idéerna just nu kretsar kring kreativ fotografering. Det är utmanande och väldigt roligt. Ska se om jag kan få till något tillfälle sista helgen i september.

Komma ifatt

Ibland får annat komma före foto och redigeringsarbetet. Försöker komma ifatt med efterarbetet nu. Har dessutom flera idéer som jag vill få på bild, rekvisita är beställd och inväntar leverans. Sen behöver jag få fatt i modell/modeller som kan tänka sig att gestalta de människor och väsen jag har i min tanke.

Nedan följer ett par bilder från kursen på Blekinge folkhögskola.

Guldplatshagen

I norra delen på Yngen i Filipstads kommun finns ett naturreservat som heter Guldplatshagen. Det är någon kilometer att gå men det är en väldigt fin promenad för den som gillar skog. Till slut kommer man fram till en äng med en artrik flora och några öar med björk. Här blommar Guckusko och andra orkidéer, så det jag konstaterar är att denna plats behöver ett nytt besök och det är tidigare på försommaren.

Instagramkonto: fotopalett.se

Kallt och regnigt

Sommarvärmen finns inte, arbetsväder för trädgårdsarbete är ju något bättre. Fungerar ju när det inte regnar. Färgerna blir mättade och fin efter regn man får också en känsla av nedstämdhet.. Den lilla fjärilen höll på att vakna till prästkragen var vänd och åt fel håll när den lilla skuren kom. Fjärilar är lite här och där när man ska fotografera dem. Jätteroligt att försöka fånga dem på bild.

Besvikelse och glädje

Ja, mycket händer på ett år. Det stället jag fann Slåtterblomman på förra året var borta pga att markägaren grävt i vägkanten samt lagt på nytt grus. Tråkigt för mig och Slåtterblomman blev ärligt talat lite ledsen, men samtidigt förstår jag ju att underhåll av väg måste ju göras. Gladare blev jag när jag istället hittade blomman på ett annat ställe. Några av bilderna finns nedan. Krolliljan en helt underbar blomma, den poppar ju upp lite varstans där boningshus har funnits eller fortfarande finns. Bilden nedan är dock tagen i trädgårdsmiljö. Skogstjärna har jag inte sett än. Letar vidare i skogarna och hoppas på en som blommar sent, blomningstiden är ju normalt försommaren. Så nästa år är väl mer att satsa på. Återkommer med bilder från ett naturreservat tagna tidigare i Värmland senare i veckan.