Alla inlägg av Fotopalett

Hösten som passerade

Oktoberdagar med färgsprakande skog och novemberdagar med frost.
Den krispiga luften gör att man vaknar till liv. Njuter av tystnaden som nästan är tryckande i öronen.

En uppdatering efter lång tid

Har nu arbetat igenom bildbiblioteket och hittat lite bilder att publicera här. Den fotografering som blivit av har varit en bra läkning efter att livskartan ritats om. Det jag skapat är mycket närbilder av vår flora, den senare delen av sommaren har blivit landskap.


Gäller att passa på

Vår och försommar bjuder på många blommor. Därav så har jag prioriterat att arbeta med kameran. Tänkte bjuda på några alster jag skapat. Det är en fantastik värld när man tittar lite närmare i det lilla. Små otroliga beståndsdelar. Faktum är att baksidan kan vara lika fascinerande som framsidan.

Utflykt

Idag var det utflykt till Girabäcken med Huskvarna fotoklubb. En trivsam förmiddag bland vitsippor och ramslöksblad. Någon vecka till innan ramslöken blommar. Det är fridfullt att gå i ravinen och lyssna på fåglarna.

Produktiv påskhelg

Tidiga mornar med soluppgång och lite av kvällarna gick till att fotografera de sista blåsipporna. Jag fick en chans till.

Man kan ju fundera på varför jag gör detta. Det största orsaken är att jag vill visa hur magisk och vacker naturen kan vara och få andra att njuta av den genom mina bilder. Det bästa är väl om man kan komma ut i naturen och uppleva den själv. Alla har tyvärr inte den möjligheten. Jag vill rikta ett stort tack till Åke Karlsson i min fotoklubb som har delat med sig av inspiration. Det är superkul när man inser att man har fångat upp kunskap när man börjar titta på saker på ett annorlunda sätt.

Det blev kallt igen

Tiden för blåsippor och scilla är över. Kylan såg till att ta det sista som fanns kvar av livskraft. Så nu får man njuta av de bilder man fick denna säsong av skönheterna. Ny period med nya vackra växter är på gång.